Profilom 2017. november 17. Péntek - Hortenzia, Gergő

A sertéshúsvilla helyes használata


Az alap grilleszközökön kívül rengeteg típusú villa, fogó, tálca és nyárs áll a grillezők rendelkezésére, mindegyik speciális képességeivel segíti a sütést. A sertéshúsvilla is ezek közé tartozik, és elsősorban a szendvicsrajongók figyelmére tarthat számot.

Ha szereted a hamburgereket, a sülhúsos szendvicseket és a húsos salátákat, akkor a húsvilla érted kiállt. A rozsdamentes acélból kialakított Broil King húsvilla megerősített fogazattal rendelkezik, és tökéletesen alkalmas sült hús aprítására, anélkül, hogy kést kellene a kezedbe venni. Segítségével gyerekeket is aggodalom nélkül vonhatsz be a grillezés munkafolyamatába.

Az elkészült, porhanyósra sült nagyobb húsokat a villa a rostok mentén választja szét, így nem roncsolódik a hús, de mégis apróbb, falatnyi darabokat kapsz. Az így szétbontott alapanyagot szendvicsbe, tortillába, enchiládába vagy a már összeállított salátához is teheted.

A legjobb alapanyag ehhez a lassú tűzön omlósra sütött lapocka, aminek elkészítéséhez van is egy kiváló receptünk. Ha a hús megsült, vedd le a rácsról, és pihentesd legalább 15 percig lefedve. Ezután jöhet a villa használata.

1. Egy vágódeszkára tedd ki a húst.

2. Rögzítsd az egyik oldalát: ezt megteheted a kezeddel vagy akár villával és kétágú húsvillával is.

3. Ha villát használsz, akkor a sertéshúsvillát tartsd úgy, hogy két villa háta legyen egymással szemben.

4.A sertéshúsvillát szúrd bele a húsba, és húzd az eszközt magad felé, amíg a rostok szétválnak.

5. Ezt addig ismételd, amíg megfelelő apróságú húsdarabokat kapsz. A fel nem használt hús le is fagyasztható.

Ha szeretnéd élőben is megtekinteni az eszközt, akkor a MaxCityben, a SpaTrend Outdoor Design üzletben más grillkiegészítőkkel együtt megtalálod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook