Profilom 2017. október 20. Péntek - Vendel

Ami a téli grillezésnél nem maradhat el


Aki a hidegben, hóban vagy esőben szeretne grillezni, megérdemli legmélyebb csodálatunk, és hogy tudásunk legjavával segítsük vállalkozását. Egy rutinos grillezőnek még a nehezített téli körülmények sem jelenthetnek gondot, de hogy ne maradjon le a legfontosabb, vegyük át mi a legfontosabb a téli grillezésnél.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Ez nem más, mint a grill előkészítése. A környék és a grill felkészítésén múlik, hogy a kint töltött idő rémálommá válik-e vagy sem. Megtisztított, jól megvilágított és könnyen megközelítő helyet keress a téli grillezéshez, ami után jöhet a grill felemegítése.

Ezt nyáron sem érdemes kihagyni, de télen esszenciális, hogy a grill még az alapanyagok kihozása előtt forró legyen. Mivel a kinti hőmérséklet alacsony, a felfűtésre hosszabb időt és több fűtőanyagok kell számolni, de ez az 5-10 perc jelentheti a különbséget a jó és rossz étel között. Időt kell hagynod a grillnek, hogy minden alkatrésze átmelegedjen az éjszakai fagyos állás után, ezért nem elég, ha csak a rács felett ellenőrzöd a hőfokot.

Ami másik tanács, amit a felmelegítéssel kapcsolatban adhatunk, hogy lassan haladj. Ne csavard fel rögtön a hőfokot a kívánt hőmérsékletre, lépcsőzetesen emeld a hőt, míg el nem éred a grillezéshez szükséges állapotot. Ez a módszer kíméli a grillt, a hő jobban átjárhatja a szerkezet egészét, így csökkentve a meghibásodás esélyét, és a jól előmelegített rácsokon még az étel is nehezebben ragad le.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook