Profilom 2018. február 19. Hétfő - Zsuzsanna

Az ideális grill téli sütögetéshez


Az igazán elszánt rajongókon kívül kevesen büszkélkedhetnek többféle grillel, de hát a téli grillezésre sem kapható mindenki. Ha szeretnél egy igazán jó, a munkádat megkönnyítő téli grillre szert tenni, mondjuk mire ügyelj a vásárláskor.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

1. Válaszd a gázt!

Alapvetően faszén pártiak vagyunk, nehéz lemondani a hipnotikus erővel bíró ízzó faszén látványáról - na és azok az ízek, de azt el kell ismerni, hogy a gáz grillek felfűtése és hőkontrollja jóval kevesebb feladatot ró a szakácsra. Télen, amikor minden perc számít, amit a hidegben tölt az ember, válaszd a megbírható, gyors és kevésbé macerás gáz készülékeket.

2. A mozgatás kulcsfontosságú!

Kint mínuszok röpködnek, a grill pedig a kert másik végében, havon, latyakon túl vár rád? Kinek van ilyenkor kimenni sütögetni? Ezt a problémát küszöbölheted ki, ha olyan grillt veszel, aminek kereke van, tehát a hidegben a házhoz közel, védett helyre húzhatod. Így a hőesés, sőt az eső sem okozhat majd túl nagy gondot, de vigyázz! Nem elég a kerék, az is fontos, hogy tényleg elbírd a grillt. Egy nagyobb típusú gázgrill tömege nem csekély, próbáld ki, hogy elbírod-e még a boltban.

3. Tartsa melegen az ételt!

A kisebb grillekről helyhiányban lemarad, de a téli grillnél fontos szerephet jut a melegen tartó rács. A közvetett hővel dolgozó rácson már nem sül tovább az étel, de nem is hagyja kihűlni azt. Erre pedig a kinti hidegben nagy szükséged lesz, hacsak nem szereted a hideg hamburgert.

4. Tartsd melegen a grillt is!

A grillel együtt ruházz be egy takaróponyvára is - fontos, hogy illeszkedjen a grillhez - hogy elpakolásnál védd a gépet az elemektől. A professzinális ponyvák védik a grillt az esőtől, a hidegtől és a kisállatoktól is, mégis könnyen le-és feltehetőek, tehát, ha elő akarod venni a grillt, nem kell értékes perceket veszítened a kicsomagolás miatt.

5. Rakodó helyből sosem elég!

Végül, de nem utolsó sorban, az ideális téli grillen elég tárolóhely van, ahhoz, hogy minden sütéshez szükséges holmi elférjen benne. Előre készítsd oda mindent, hogy ne kelljen a házba rohangálni még egy fogóért vagy hústépő villáért, így sokkal hatékonyabb és élvezetesebb lesz a kinti grillezés.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook