Az igazán jó grillburger hozzávalói

A hamburger grillezésnél kevés amerikaibb dolog létezik, de nálunk egyre többen vágnak bele a húspogácsák sütögetésébe. Gyorsan elkészül, szinte elrontani sem lehet és a végeredmény egy laktató szendvics, ami friss zöldséggel igazán üdítő nyári étel. Ha igazán maradandó burgert szeretnél a tányérra tenni, adunk pár tanácsot.


A hamburger grillezésnél kevés amerikaibb dolog létezik, de nálunk egyre többen vágnak bele a húspogácsák sütögetésébe. Gyorsan elkészül, szinte elrontani sem lehet és a végeredmény egy laktató szendvics, ami friss zöldséggel igazán üdítő nyári étel. Ha igazán maradandó burgert szeretnél a tányérra tenni, adunk pár tanácsot.

Zsiradék

Hogy az elkészült húspogácsa szaftos és gazdag zamatú legyen, nem spórolhatod ki a zsiradékot az ételből. A burger készítéshez felejtsd el a szárazabb húsokat, válassz marhát (lehet szegy vagy nyak is), de Amerikában kedvelt még a bölény is karakteresebb íze miatt. A zsírtartalom legyen 20-30 % között, de egy kis olívaolaj hozzáadásával még a soványabb húsok szaftossága is javítható.

Fűszerek

A minőségi húsnak nincs szüksége felesleges ízesítésre, elég egy kis só, bors, de ha szeretsz kísérletezgetni érdemes a sajtokkal kezdeni. A húspogácsába kevert parmezán vagy a hús közepébe rejtett kék sajt egész egyedi ízeket ad a készülő hamburgernek.

Körítés

A húst rejtő zsemle és a belekerült zöldségek, szószok legalább annyit adnak a végeredményhez, mint hús. Az édesebb hamburgerbuci kettévágva, a puha oldalával lefelé pirítsd meg egy kicsit, hogy ropogósabb állagot és füstösebb ízt nyerjen. Zöldségnek használhatsz lassan grillezett paradicsomot (szószhoz ideális a mélyebb, édesebb íze miatt, egy kis balzsam ecettel pedig még különlegesebbé tehető), friss salátát és savanyú uborkát.

Címkék: