Profilom 2017. december 15. Péntek - Valér

Biztonsági tippek téli grillezéshez


A téli grillezés még mindig nem olyan elterjedt hazánban, mint lehetne, ezért mi mindenkit arra buzdítunk, hogy ne hagyja magát eltántorítani ettől a kültéri programtól, akkor se ha éppen havazik. A grill közelében érezhető meleg és a semmivel össze nem hasonlítható füstös ízek megérik a plusz munkát.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A téli grillezés ellen szóló érvek között a hideg csak az egyik, és nem is mindig a legerősebb indok. Sokan tartanak attól, hogy a grill maga nem képes megbírkozni a szélsőséges időjárással, és nem akarják kitenni sütőjüket a külső és belső hőmérséklet közöti nagy különbségnek. Szerencsére ez az érv a profeszinális grilleknél nem valós, a kiváló minőségű alapanyagokból, illesztésekkel ellátott grillek megbírkoznak a súlyos minuszokkal is.

A Broil King kiváló grilljei vagy a Kamado Chef kerámia grilljei is tökéletesen működnek a legnagyobb zimankóban is, csak a felfűtésre kell több tüzelőanyagot és időt szánni. Ez a plusz idő azonban jól is jön, mert a téli grillezés előkészületei hosszabbak, mint a nyári időszakban.

A melegből kihozott grill azonnal felfűthető, de ha kint tároltad a gépet, akkor először le kell tisztítani minden hótól és szennyeződéstől. Ezt a munkát nagyban segítheti egy melegen tartó ponyva. A sütő letisztítása után jöhet a begyújtás, de a takarításnak még nincs vége.

A grill körüli területet és a házból a grillhez vezető utat is tisztítsd meg, jégtelenítsd, hogy az étel felrakása után már ne kelljen óvatoskodnod a mozgással. A sütés kezdetéig ne hozd ki az ételt se a hidegbe, mert ha túlhűl, másként reagál a sütőben, aminek könnyen ehetetlen vagy megégett külső réteg lehet az eredménye.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook