Desszertet a grillre? Miért ne? Itt egy tökéletes grillrecept édesszájúaknak

A grillpartin már nyüzsögnek a vendégek és a ropogósra sült főfogás után valami édesre vágyunk. De vajon lehet desszertet is grillezni? Persze, nem kell hozzá más, csak egy kis kreativitás és fantázia.


A grillpartin már nyüzsögnek a vendégek és a ropogósra sült főfogás után valami édesre vágyunk. De vajon lehet desszertet is grillezni? Persze, nem kell hozzá más, csak egy kis kreativitás és fantázia.

A Séf a rácson versenyzőinek receptjeiből már jól tudjuk, hogy a grillételek nem csak húsból és még több húsból állnak. A parázs fölött ugyanis a különféle halaknak, zöldségeknek, sőt, gyümölcsöknek is akad hely. A csokoládés finomságokról nem is beszélve…

A karamellizált ananász, barack, sárgadinnye, alma, vagy körte osztatlan sikert arat, hiszen a lassan égő parázson, kívül ropogósra, belül puhára sült falatokat kicsik és nagyok egyaránt szívesen fogyasztják majd. Egy kis darab alufóliába rejtett banán, csokoládé és vaj kombinációja szintén csodákra képes – vaníliafagyival tálalva teljes ámulatba ejthetjük vendégeinket.

A Séf a Rácson online receptverseny jelentkezője, „TETOVÁLT LÁNY” is jól ismeri az édes csábítás mesteri trükkjeit: ő ugyanis az első, aki grillezett desszerttel is próbálkozik elnyerni a szavazók és a zsűri figyelmét. Ami biztosan sikerül is, hiszen mézes-mentás grillezett gyümölcsök, epres-paradicsomos sajtnyárssal leírása különleges íz– és színfoltja a receptversenynek.

És ha épp gyerekek is lennének a party-n, fogadjuk meg a gasztro-versenyző tanácsát, s készüljünk dupla adag gyümölccsel, a biztonság kedvéért…

Szavazz te is a grillezett desszertre, vagy más kedvenc receptedre.  

Címkék: