Profilom 2017. október 17. Kedd - Hedvig

Dobd fel a rácsra az ősz ízeit - gyümölcsök a grillen


Az őszi gyümölcsök talán nem a legegzotikusabbak a kosárban, de a grillen egészen új ízeket lehet előcsalogatni belőlük. Desszertként és köretként is remekül funkcionálnak, a grillezett szőlő pedig igazi kuriózum.

 Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Alma

A grillezett alma talán a legklasszikusabb fogás, amelyet egy csipetnyi fahéjjal megbolondítva egy illatozó finomságot kaphatsz. A sajtok mellé is ideális fogás elkészítése pár percet vesz csak igénybe, és bármilyen almából elkészíthető. Citromlevet keverj össze egy kevés vízzel és ebbe szórd bele a magjától megszabadított, vékony szeletekre vágott almát. A közepes hőmérsékletre előmelegített grillrácsra, helyezd fel az almákat, és süsd őket mindkét oldalon 3-5 percig. A sült almákat aztán forgasd meg fahéjas cukorban és fagylalttal tálald. (Ha sós étel mellé lesz köret, akkor csökkentsd a cukor mennyiségét.)

 


Szőlő

Használj mag nélküli szőlőt a recepthez, így nem kell majd a magokat evés közben kiszedegetni. A szemeket egyben kell a grillre helyezni, ezért a szőlő félbevágása és kimagozása nem kivitelezhető. Személyenként egy fürt szőlőt számolj, a típusa tulajdonképpen mindegy. Lehet vörös vagy fehér szőlő is, a lényeg a magnélküliség. A szőlőszemeket nem is kell feltétlenül leszedni a fürtről, akár azon is beolajozhatod őket egy kevés olívaolajjal. Közepes hőfokon 3-4 perc alatt pirítsd meg őket  rácson vagy tepsin. Ha szereted a sós-édes ízkombinációt, egy kevés sóval meg is bolondíthatod a szőlőt.

Körte

A körte nagyon hasonlóan készül az almához, de itt a citromlevet borral kell elkeverni. Ezután jöhet a közepes hőfokos sütés 7-8 perce oldalanként, majd a fűszerezés. A körte fűszerezésénél lehetsz bátrabb. A fahéjas cukrot szerecsendióval és szegfűszeggel is keverheted. Ha rácson sütöd a körteszeleteket, a grillcsíkok látványosabbá teszik a fogást.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook