Profilom 2017. június 28. Szerda - Levente, Irén

Dobd fel illóolajokkal a grillezést


Illóolajokat már az ókorban is gyakran használtak terápiás célllal, felismervén, hogy bizonyos aromák nyugtatóan, mások élénkítőan hatnak a testre. A kellemesen bodító illatoknak a komfortérzet növelése mellett az egészségmegőrzésben is szerepe van, ezért fontos jó minőségű olajokkal dolgozni.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A tiszta, kizárólag növényi alapanyagokból előállított olajok, ha azok nem tartalmaz semmilyen mestséges adalékanyagot, ehetőek. A szoba illatosításán vagy a szaunaszeánsz feldobásán kívül főzéshez, sütéshez is használhatóak. Mindössze pár cseppre van szükség az erős aromájú olajokból, és máris átütő ízvilágot érhetsz el.

Az ilyen olajokat soha ne használd koncentráltan. Mindig csak higítva keverd az ételhez. Ezt legkönnyebben kétféleképpen teheted meg: vízbe csepegteted az olajat és ezt egy flakonba töltve spricceled az ételre az olajat vagy ha ez nem működhet, akkor közvetlenül a nedves pácba tegyél 1-2 cseppet az illóolajból és abban pihentetesd az ételt.

Az ételeken kívül limonádék és sütemények ízesítésére is felhasználható a citrom, a narancs, a borsmenta, ínyenceknek pedig a levendula olaja. A citrusféléknél azonban vigyázni kell, mert az erős koncentrációjú anyag, ha a bőrre kerül napfény hatására pigmentációs elváltozásokat okozhat. A legjobb tehát ezekkel az olajokkal a téli időszakban kísérletezni.

Próbáld ki például a citromos vajjal készített laposhalat.

December 10-én, személyesen is megtapasztalhatod a természetes illóolajokkal való grillezést, ha kilátogatsz Adventi sütögetésünkre. Itt bemutatjuk az Aria diffúzor természetes illatait, és az adalékmentes illóolajjal készített ünnepi grill finomságokat, melyeket a Broil King szakértői varázsolnak az asztalra.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook