Édes, fűszeres, isteni: grillezett ázsiai oldalas

A méztől ragacsos és édeskés, míg a fűszerektől kifejezetten izgalmasan ízhatású oldalas olyan étel, ami után mindenki megnyalja a 10 ujját. És nem csak azért, ert a finom szaft majd ráragad.


A méztől ragacsos és édeskés, míg a fűszerektől kifejezetten izgalmasan ízhatású oldalas olyan étel, ami után mindenki megnyalja a 10 ujját. És nem csak azért, ert a finom szaft majd ráragad.

Az oldalast sózzuk, borsozzuk, majd egy magas falu sütőtepsibe olíva olajat melegítünk, erre rakjuk rá az oldalast. Ezzel adunk neki egy szép színt és ropogósságot, így a végeredmény sokkal finomabb és intenzívebb lesz. Ezt akár egy grill rácson is elvégezhetjük, vagy a tepsit gáz láng felé tehetjük. Körülbelül egy kisebb ökölnyi friss gyömbért vágjunk vékony szeletekre. Ha bírjuk az ízét lehet többet, ha erősnek találjuk használhatunk kevesebbet. Vágjunk fel pár gerezd fokhagymát. 

Miután megbizonyosodtunk, hogy a hús mindkét oldalán szép színt kapott, adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát. 

Adjunk hozzá egy szolid marék chili pelyhet és szecsuáni borsot, hogy megkapjuk a tüzességet. Ez is valójában rajtunk múlik, mennyire erősen szeretjük.

Végül, ami szerintem nagyon feldobja az ízeket, a titkos összetevő a csillagánizs. Ez is elég jellegzetes, úgyhogy 3-4 db elég. 

Hogy mitől lesz ragacsos? Hát a méztől. 2 deci mézet öntsünk a fűszerekkel sülő húsra. Az illatok itt már eléggé az egekbe csapnak. Imádom.

A recept folytatását és a pontos hozzávalók listáját, itt találja!

Tudjon meg többet professzionális kanadai grillekről, ismerje meg az amerikai Hot Spring masszázsmedencék, vagy épp az esztétikus kerti bútorok által kínált lehetőségeket: látogasson el a több mint 3000 m2-es ürömi bemutatóterembe, ahol szakemberektől kaphat választ kérdéseire!

Címkék: