Profilom 2017. december 16. Szombat - Etelka, Aletta

Édes ízek, csábító illatok - Egész édesburgonya a grillről


Távol-keleten nagy hagyományai vannak a sült gesztenyéhez hasonlóan utcán árusított grillezett édesburgonyának, míg nálunk még maga az alapanyag is ismertetésre szorul. A nálunk is termesztett finomság a neve ellenére nem a krumplik közé tartozik, de ez semmit nem von le a grillezett változat ízéből.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A vitaminban és hasznos ásványi anyagokban tobzódó szulákféle mély, narancsos színével és édeskés ízével szerves része a világ több konyhájának is. Többféleképpen is elkészíthető, de az egyik legegyszerűbb és legfinomabb változata a grillezett burgonya.

Ehhez nem is kell más tenned, mint előmelegítened a grillt közepes hőfokra, és alufóliába csomagolni a megmosott édeskrumplit. Ezután mehetnek is a rácsra a kis csomagocskák, amiket zárt tető alatt süss közel 40 percig. Ellenőrizd a keménységet (ehhez enyhén nyomd meg a csomagot kesztyűs kézzel vagy fogóval), és ha teljesen megsült, tálalhatod is. Az igazán vastag daraboknak ennyi valószínűleg nem lesz elég, azokat tedd vissza még 20 percre, hogy átsüljenek. Magában fogyaszd!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook