Édes ízek, csábító illatok - Egész édesburgonya a grillről

Távol-keleten nagy hagyományai vannak a sült gesztenyéhez hasonlóan utcán árusított grillezett édesburgonyának, míg nálunk még maga az alapanyag is ismertetésre szorul.


A nálunk is termesztett finomság a neve ellenére nem a krumplik közé tartozik, de ez semmit nem von le a grillezett változat ízéből. A vitaminban és hasznos ásványi anyagokban tobzódó szulákféle mély, narancsos színével és édeskés ízével szerves része a világ több konyhájának is. Többféleképpen is elkészíthető, de az egyik legegyszerűbb és legfinomabb változata a grillezett burgonya.

Ehhez nem is kell más tennie, mint előmelegíteni a grillt közepes hőfokra, és alufóliába csomagolni a megmosott édeskrumplit. Ezután mehetnek is a rácsra a kis csomagocskák, amiket zárt tető alatt süssön közel 40 percig. Ellenőrizze a keménységet (ehhez enyhén nyomja meg a csomagot kesztyűs kézzel vagy fogóval), és ha teljesen megsült, tálalhatja is. Az igazán vastag daraboknak ennyi valószínűleg nem lesz elég, azokat tegye vissza még 20 percre, hogy átsüljenek. Magában is fogyasztható!