Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Egyenletes hő és füstölés a smokernél


A grilleknél és a füstölőknél is kiemelten fontos az egyenletes hőtartás, ami garancia a jó végeredményre. Ezt egyik füstölő típusnál sem könnyű elérni, de megvannak hozzá a trükkök.

A füstölés hossza nagyban függ attól, hogy milyen alapanyaggal dolgozol. A marhahús, a bárány, a pulyka és a sertésoldalas nagyobb dózisú füstöt is képes felvenni, ezért hosszú ideig kell egyenletes hőt és füstöt tartani a smoker belsejében. Ehhez, elektromos és gáz füstölő esetében, használj láva köveket vagy kerámia briketteket kiegészítőként. Ezeket helyezd az égő köré még a füstölés megkezdése előtt 15-20 perccel, hogy kellően átmelegedjenek. Miután átvették a hőt, segítenek adott hőmérsékleten tartani a smoker belsejét, relatív hosszú ideig.

A borjú, a csirke, a hal és a sertésszeletek íze gyengébb füstöléssel csalogatható elő a leginkább, ezért ilyenkor rövidebb ideig adagold a füstölőfát, nehogy eluralkodjon a füst illata és íze az ételen.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook