Elfeledett magyar alapanyagok a grillen

Ha különlegességekre vágysz és vendégeid sem idegenkednek a szokatlan falatoktól, akkor próbáld ki ezt a három elfeledett magyar alapanyagot, amelyeknek nagyon jót tesz a grillezés.


Ha különlegességekre vágysz és vendégeid sem idegenkednek a szokatlan falatoktól, akkor próbáld ki ezt a három elfeledett magyar alapanyagot, amelyeknek nagyon jót tesz a grillezés.

 Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Angolna

A „balatoni” hekkel ellentétben az angolna régi ismerős a magyar vizekben, mégsem találkozunk velük gyakran a boltok polcain. A szokatlan kinézetű hal édeskés íze és kiváló állaga miatt remekül grillezhető. A japán konyha kedvelt alapanyagaként sushin is találkozhatunk vele, de Európa szerte népszerűek az angolna receptek. Akkor jársz a legjobban, ha a bőr egyben való eltávolítása után, kifilézed a halat, és a nagyobb szeletekre vágott húst lekened édeskés, szójaszósz alapú mártással. Az így előkészített halhúst faszénen süsd lassan addig, amíg a szósz rákaramellizálódik. Rizzsel tálalhatod.

Csiga

A francia konyhának tulajdonított éti csiga régebben itthon is gyakran került az asztalokra, de ma már az alig elfeledett kategóriába tartozik. Elkészítése igényel némi elszántságot, de a végeredmény igazán különleges lesz. Egy vietnami recept szerint az alaposan megmosott csigákat szárítsd meg, majd a házukban csücsülő húsfalatokra kenj olaj, ételízesítő, chili és citromlé keverékéből készített szószt. Ezt hagyd állni egy kicsit, majd faszénen grillezd meg a csigákat a házukkal együtt.

Csicsóka

Vegetáriánusoknak is ideális fogás a krumplira hasonlító csicsóka, amelyet cukorbetegek is fogyaszthatnak. A szabálytalan felületű csicsókát alapos mosás, majd szárítás után (hámozni nem kell), vágd egyenlő méretű darabokra. Forgasd olajba, szórd meg egy kis fokhagymával, sóval, borssal (igény szerint valamilyen zöldfűszerrel), és már mehetnek is egy nagyobb zöldségkosárban vagy tálban a grillre. Köretként vagy uzsonnaként finom csemege.

Címkék: