Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Érlelt, csontos marhahátszín,egyben sütve, bors kéregben


Kevés hozzávalója ellenére sem egy elsőbálozós recept, mert a hatalmas hús sütése több kihívást is tartogat. Rutinos grillezőknek jó választás lehet, és az is biztos, hogy ez az egy sütés, garantáltan jóllakat egy egész sereget.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 3-4 kg csontos marha (érlelt min. 21 napos)

  • 0,15 kg mustár dijoni

  • 0,15 kg durva tarkabors

  • 0,1 kg kóser só

  • A marhahúst vékonyan megkenem a dijoni mustárommal, sütőpapirra kiszórom a tarkaborsot és a sót, ebben bátran megforgatom.

    Direkt grill-technikával kérget pirítok a húsra majd indirekt módon, 150 Celsius fokon készre sütöm a hatalmas húsom. Húshőmérővel folyamatosan kontrollálom a belső hőmérsékletet, a készültségét.

    Talán az egyik legnehezebb grill/BBQ étel, hiszen a nagy test megkívánja a gondoskodást.

    Burgonyapürével bámulatos ételköltemény!

  • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.
Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook