Profilom 2017. június 28. Szerda - Levente, Irén

Ezek a kiegészítők könnyítik meg a téli grillezést


A hidegben való grillezéshez elkel minden segítség, hiszen a nyárhoz képest jelentősen megváltozott körülmények nehezítik a sütést. Hogy minden a lehető legjobban menjen, használj olyan kiegészítőket, amelyek támogatják a munkádat. Melyek ezek?

Húshőmérő

A kinti hideg, az erős szél vagy az esetleges havazás nagyban befolyásolja  a grill hőmérsékletét és így a sütést is. A grill gyorsabban hűl, több fűtőanyagot fogyaszt és nagyobb hőingadozásokra is lehet számítani, ami miatt nehezeb kiszámíthatóvá válik a sütés ideje. A tető gyakori nyitogatása csak ront az egyenletes belső hőmérséklet kialakulásának esélyén, ezért inkább menj biztosra, és használj hőmérőt a hús belsején ellenőrzésére. Ez száz százalékos pontossággal elárulja majd neked, hogy az étel megsült-e vagy sem.

Napernyő

Furcsának tűnhet azt a minimális napfényt is kiszűrni, ami az év leghidegebb hónapjaiban érkezik, de a napernyők célja ezúttal nem annyira az UV és a napfényvédelem, mint az eső és a szél felfogása. Ha nem sikerül a grillt legalább télire félig fedett helyre állítani, akkor az esővédelemről más formában kell gondoskodnod. A legújabb vízlepergető anyagok még a nagyobb vízhozammal is megbírkóznak, jó alternatív nyújtva ezzel az eső ellen.

Faszén

Még a legjobban szigetelő grillnél is felmerül az ingadozó hőmérséklet problémája hideg időben. A grill ilyenkor nehezebben forrósodik fel és gyorsabban is hűl. Több fűtőanyag fogy, ezért nagyon fontos, hogy az minőségi legyen. Faszenes grillhez válaszd nagy teljesítményű, lassú grillezéshez való szenet, ami kiváló minőségű közepes és kis széndarabokból áll, amelyek tökéletes elegyet alkotnak a hosszú idejű grillezéshez. Sokáig megtartják az egyenletes hőfokot, így könnyebb kalkulálni a sütési idővel és hővel.

Grillsütőt vagy grillkiegészítőt szeretnél? Látogasd meg a Grillplázát!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook