Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Ezek nem maradhatnak le, ha kamado grillt használsz


A kamado grillek alapkészlete kissé eltér a faszenes vagy épp gázgrillek kiegészítőitől. Az átfedések mellett azokra a termékekre is kitérünk, amelyek speciális kialakításuk miatt nem maradhatnak ki a kerámia grillel ismerkedők repertoárjából.

Fogó

Az erős, elnyűhetetlen anyagból készített fogó a kamado grilleknél is fontos szerephez jut, süss éppen steaket, halat vagy kukoricát. Mindenképpen hosszú nyelű fogót válassz, ha sok zöldséget és halat készítesz, akkor a szilikonfejű változatra lesz szükséged.

Lapát

Az étel megfordításához és a sérülékeny halak, rákok felrakásához fontos egy nagy felületű és stabil lapát. Ez minden grillező egyik legelső kiegészítője, ha pedig még beépített sörnyitót is tartalmaz, annál jobb.

Szilikon ecset

A szószok, pácok felhordásához szükséges kellékek első számú oszlopos tagja a pácoló ecset, amivel sűrűbb és darabos krémek is felkenhetőek a húsra. Ízesített olajokhoz egy olajszpré is elegendő, de a zöldségekből, házilag készített mártásokhoz már nem.

Multifunkcionális rácskiemelő

A tojás alakú kamado grillhez fejlesztett rácskiemelő segít eltávolítani a még forró rácsot, kikaparni a hamut és kinyitni a légnyílásokat a grill tetején. Sokszor és sok szerepben felhasználható, de kis helyet foglaló eszköz.

Pároló szett

Ugyancsak a kamadóhoz fejlesztett pároló szett porhanyósabb végeredményt tesz lehetővé. Vízzel feltöltve párol és segít az indirekt grillezésben, míg üdítővel vagy alkohollal töltve az étel ízéhez és állagához is hozzátesz.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook