Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Fenséges vasárnapi főétel: Grillezett bárányborda


Az igazán pompás bárányborda elkészítésének egyik titka, hogy a húst már két nappal a sütést megelőzően bepácoljuk, majd többször is átforgatjuk, hogy biztosan magába szívja a fűszeres lé teljes esszenciáját.

Alaposan tisztítsuk meg a 1,5 kg bárányhúst. A legegyszerűbb, ám annál ízletesebb páclé elkészítéséhez használjunk 3 evőkanál napraforgó olajat, 1,5 teáskanál őrölt mustármagot, 1,5 teáskanál sót, 1,5 teáskanál őrölt borsot, 1,5 teáskanál curry port, 1,5 teáskanál őrölt fűszerköményt és 3 szál friss rozmaringot. A felszeletelt húst helyezzük a páclébe, többször forgassuk át, majd alufóliába csomagolva előmelegített sütőben legalább másfél órán át süssük. Amikor már elég puhának tűnnek az ínycsiklandó falatok, helyezzük őket a grillsütőre körülbelül 20 percre, míg mindkét oldaluk szép barnára sül.

Ha ön is imád újabb és újabb fogásokkal kísérletezni, s régi grillsütőjét professzionális berendezésre cserélné, kattintson a Spatrend oldalára, vagy látogasson el személyesen a bemutatótermek egyikébe!

Írta: Mező Dóra
További cikkek a szerzőtől
 Facebook