Fénykard után itt a grillkard?

A fénykardra még egyelőre várnunk kell, de a grillkard már tényleg itt kopogtat az ajtónkon. A kérdés már csak az, hogy érdemes-e beengedni?


A fénykardra még egyelőre várnunk kell, de a grillkard már tényleg itt kopogtat az ajtónkon. A kérdés már csak az, hogy érdemes-e beengedni?

Az áram nélkül, napenergiával működő sütők szerény táborát erősíti a GoSun névre keresztelt grill, ami kinézetével még inkább kilóg a kínálatból. A grill kialakulásának története nagyrészt magyarázza a furcsa megjelenését. Az ötletgazda, Patrick Sherwin fejében ugyanis egy egészen rendhagyó helyszínen fogalmazódott meg a gondolat. Éppen háza tetején tartózkodott, hogy a napenergiával működő vízfűtő rendszerét modernizálja, amikor rájött, hogy az ehhez használt csövek még akkor is melegek, amikor nem is süt a nap.

A vállalkozó kedvű fiatalember bele is dobott pár virslit a leselejtezett csőbe, hogy lássa mi lesz, és a főtt virslik felett aztán megszületett a GoSun ötlete. A technológia alapja a fémhenger maradt, amelybe egy speciális kihúzható „tepsi” helyezhető. A négy ember élelmezésére elegendő hellyel bíró grillt egy összehajtható fémernyő veszi körbe, ami a napsugarak begyűjtéséért felel.

A valamivel több, mint fél méter hosszú grill mindössze 6 cm vastag, de képes 290 °C-ra is felmelegedni. Ezzel együtt a GoSun nem a türelmetlen grillezők számára készült. Attól függően, hogy az ég mennyire tiszta, egy nyolc tojásos omlett elkészítési ideje 15 perc és másfél óra között változik. Viszont könnyen mozgatható, egy nagyobb aktatáskánál szállítani nem bonyolultabb és plusz eszközöket sem kell mellépakolni. Nincs faszén, gyújtófolyadék vagy gyufa, és bármikor bevethető. Már ha van elég idő rá.  

fotó: dailymail

Címkék: