Füstölőt használnál? Ezzel a 4 tippel megkönnyítjük a dolgod!

A füstölők változatos méretben és típusban érkeznek, de mindhez jól jön pár apró trükk és tanács, ami hatékonyabbá és problémamentesebbé teszi a használatot.


A füstölők változatos méretben és típusban érkeznek, de mindhez jól jön pár apró trükk és tanács, ami hatékonyabbá és problémamentesebbé teszi a használatot.

1. A füstölőbe kerülő víz mennyisége befolyásolja a füst hőmérsékletét, ezért a vizes edénybe másfél centi vastagságnál ne legyen több víz. Inkább tölt utána folyamatosan, minthogy már az elején sokat tegyél bele.

2. A füstölő vizes edényébe mindig forró vizet tölts utánpótlásnak. A hideg víz csak feleslegesen lelassítani a víz párolgását és hűtené a füstöt.

3. A vizes edény utántöltését kösd össze más feladatok elvégzésével is. (A túl sok nyitogatás ugyanis nem tesz jót a bent uralkodó állapotok szinten tartásának.) Ha már egyszer felnyitottad a füstölőt, akkor egyszer s mind megnézheted az ételt, ellenőrizheted a hús hőmérsékletét, a fa vagy a faszén mennyiségét, így egy jó darabig megint lezárhatod a tetőt, hogy odabent nyugodtan sülhessen a hús.

4. A víz helyett használhatsz más folyadékot is, bár ezek ízanyaga csak minimális mértékben kerül át az étele. Érdemes azonban kísérletezni, kipróbálni a különféle gyümölcsleveket vagy a vízbe fűszereket szórni. A szárított fűszer, a hagyma vagy a citrom jól működik, kis pikáns színezetet adva a füstölt húsnak.

Tudjon meg többet professzionális kanadai grillekről, ismerje meg az amerikai Hot Spring masszázsmedencék, vagy épp az esztétikus kerti bútorok által kínált lehetőségeket: látogasson el a több mint 3000 m2-es ürömi bemutatóterembe, ahol szakemberektől kaphat választ kérdéseire!

Címkék: