Profilom 2018. január 21. Vasárnap - Ágnes

Fűszeres sültkrumpli a grillről


A sültkrumpli egy igazi jolly joker, ha köretről van szó. Vegetáriánusok és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Önmagában is élvezetes csemege, amely egy mártogatóssal kiegészülve tökéletes parti falatka. Ez a recept különösen finom, ízekben gazdag finomság, ami megmutatja miért is szeretjük annyira a burgonyát.

Négy személyre vegyél körülbelül 80 dkg krumplit, amit hámozás és hasábokra vágás után moss meg. Amennyire tudod, ezután szárítsd meg a krumplit egy papírtörlővel. Ha ezzel megvagy, jöhet az ízesítés. Ehhez keverj össze 3 evőkanál olajat és ugyanennyi kukorica darát, 1 evőkanál fokhagymaport, szezámmagot és 1 kiskanál piros paprikát. Ez akár csípős is lehet, ha szeretnél egy kis pikantériát csempészni az ízekbe. Végül jöhet a 2 kiskanál só.

Ebbe forgasd bele a krumpliszeleteket, majd halmozd egy kiolajozott tepsire.

A magas hőfokra melegített grillre mehet a tepsi, hogy zárt tető alatt 40 perc alatt pirosra süljön. Időnként óvatosan kavarj bele, hogy biztosan ne ragadjon le, de minél kevésbé zavarod a sütési folyamatot, annál gyorsabban eheted az ízletes falatokat. Bármilyen könnyű, zöldfűszeres mártogatós jól passzol a krumplihoz.

Ha ön is régóta szeretne rátalálni az igényeinek teljes mértékben megfelelő grillsütőre, ami az év bármely napján megbízható, magas teljesítményt nyújt, az egyik legextrémebb téli időjárási viszonyokkal rendelkező országban megtervezett és gyártott Broil King berendezéseiben nem fog csalódni! Tudjon meg többet a kanadai márka faszenes és gázgrilljeiről, kattintson a Grillplaza.hu oldalára, és találja meg az ideális berendezést újévi akciónk keretein belül!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook