Profilom 2018. január 18. Csütörtök - Piroska

Grill, kamado vagy smoker? Melyikre van szükséged?


Ha grillvásárlás előtt állsz, vagy csak bővítenéd a már meglévő parkot, biztos gondolkodtál már azon, hogy melyik készülék felelne meg leginkább a saját igényeidnek. Ehhez nyújtunk most segítséget.

Gáz és faszenes grillek

A gázgrillek egyszerű használhatóságot és sokoldalúságot kínálnak, míg a faszenes grillek a füstös aromák megteremtésében járnak élen. Mindkét típus egyaránt alkalmas húsok, zöldségek és gyümölcsök elkészítésére, de igazi erényüket a gyors sütés terén mutatják meg. Ez az a terület, ahol még a kezdők is szép sikereket arathatnak. Mindkét grilltípus hosszú távú befektetés, de a gázgrillek általában nagyobb mérettel rendelkeznek, ezt a tényt pedig nem árt belekalkulálni a vágyak és tárolási lehetőségek mérlegelésébe.

Smoker

A smokerek vagy füstölők már itthon is egyre nagyobb számban érhetőek el, de még koránt sem elterjedtek. Megjelenésük jelentősen eltér a grillekétől és a használatuk is más technikát igényel. Ahogy az eszköz neve mutatja füstöléshez (hideg és meleg füsthöz egyaránt) ajánlott, de BBQ ételek készítésére is alkalmas. Aki a slow & low sütésben szeretne elmélyedni, az erre tegye a voksát.

Kamado

A grillek és smokerek legjobb tulajdonságait egyesítő kamado a grillezők jolly jokere. A Broil King Keghez hasonló kerámiasütők egyaránt alkalmasak lassú sütésre, BBQ-ra, gyors sütésre és füstölésre is. A faszenes tüzelési eljárás gondoskodik a füstös aromákról, míg a különleges bevonat hosszan melegen tartja a kamadót, így könnyebb a hőfok beállítása és megtartása. Méreténél fogva nem képes egyszerre tömegeket jóllakatni, de sokoldalúsága verhetetlen.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook