Profilom 2018. február 22. Csütörtök - Gerzson

Grillezett ananász brazil módra


Egy híres brazil témájú étterem kedvelt édességét próbáltuk reprodukálni az alábbi recepttel, amely olyan egyszerű, hogy a kezdő grillezők is bátran megpróbálhatják. Az olimpiai lázban égő vendégek édesség utáni vágyának csillapítására, tökéletes választás.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Ha teheted használj friss ananászt, amennyiben erre nincs lehetőséged,a konzerv változat is megfelel. A gyümölcsök készítsd elő, ami hámozást és a kemény, fás középső rész elátvolítását jelenti. A többi már egyéni ízlés kérdése. Vághatsz karítkákat vagy kisebb darabokat, ha nyársra húzva készítenéd el az ananászt. Ha a darabonkénti sütés mellett döntesz, egy kört maximum három darabba vágj, így még elég nagyok lesznek, hogy könnyen megfoghasd őket.

Az előkészítés után gyűjtsd be a grillt közepes hőfokra és készítsd elő a sütőlapot vagy a nyársakat, amin sütni fogod a gyümölcsöt. Ezután egy tálban keverj össze barna cukrot és fahéjat, majd ebben forgasd meg az egyes szeleteket/darabokat.

Amikor ez megvan már kezdheted is a grillezést. 3-5 perc alatt karamellizáld rá a fahéjas cukrot az ananászra, majd vedd le, nehogy megégjen a túlzott hőtől.

A cukorhoz keverhetsz egy kis vanílisá cukrot is az extra ízhatás kedvéért.

Piskótával, fagyival vagy magában tálald.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook