Profilom 2018. január 20. Szombat - Fábián, Sebestyén

Grillezett csirkenyárs lime-os zöldsalátával


Az ünnepek alatti eszem-iszom után jól jön egy rövid szünet, amikor a tartalmas és kalóriadús ételek helyett a könnyed, de ízekben gazdag fogások kerülnek előtérbe. Ilyen recept ez a csirkenyárs is, amelynek csípős ízét a lime savassága ellensúlyozza. Zöldsalátával igazi felüdülés a gyomornak.

Ezzel a recepttel nehéz mellélőni, ezért az arányok szabadon változtathatóak, és ízlés szerint igazíthatóak. Amira feltétlenül szükség lesz a páchoz, az 1 db lime leve és héja, 4 evőkanál méz, 3 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 3 cm-es gyömbér darab és jó 2 evőkanál Sriracha szósz. Ez az erős szósz akár el is maradhat, de hiba lenne az édes, savanykás ízek harmóniájábal kihagyni a pikantáriát.

A hozzávalókat helyezd egy aprítóba, és készítsd belőle pácot, amibe beleforgatod a kockára vágott csirkecombot. Választhatsz akár csirkemellet is, de a comb húsabb ízletesebb, és picit zsírosabb, ami nem engedi kiszáradni majd a húst a grillen.

A pácba fogatott csirkét létakarva pihentesd a grillezés előtt pár órát, akár egy délutánt is ülhet a hidegben, hogy átjárják a különféle aromák a húst.

Melegítsd elő a grillt közepes/magas hőmérsékletre, amíg a grill dolgozik a csirkefalatokat húzd fel a nyársra úgy, hogyéppenhogy összeérjenek a falatok. Így nehezebben szárad majd ki, viszont rendesen átsül a hús.

10-15 perc alatt, rendszeres forgatással süsd készre a csirkét és lime-mal meglocsolt friss salátával tálald az ízeletes finomságot.

Ha szeretné még az idei télen otthonában élvezni a grillezés utánozhatatlan élményét, válogasson a piacvezető kanadai Broil King grillsütők és kiegészítők széles választékából, kedvezményes áron.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook