Profilom 2018. január 24. Szerda - Timót

Grillezett fahéjas ropogós, gyümölcs salsával


A náthás, téli időszakban sok-sok gyümölcsre és az immunrendszert erősítő fahéjra van szükségünk, hogy megőrizzük egészségünk. Közben az sem baj, ha ezek a hozzávalók valami finom ételben egyesülnek. Pont ilyen receptet hoztunk nektek, egy isteni fahéjas ropogóst, gyümölcsökkel.

A recept alapja a 6 db tortilla lap, amit házilag is elkészíthetsz (sima lisztből), de boltban is egyre könnyebb beszerezni. A lapokat egy ecset segítségével olajozd be mindkét oldalon, majd 120 g cukrot és 50 fahéjat keverj össze. A fahéjas cukorral szórd meg jó bőven a lapok egyik oldalát, és mehetnek is a grillre 2 percre, hogy a cukor kissé rákaramellizálódjon a tésztára.

2 perc után vedd le a lapokat, és a másik oldalt szórd le a cukorral, majd ennek is adj 2 percet a grillen. Amikor elkészült, falatnyi darabokra vágva a tésztát tedd fel egy tálra, hogy a mellé halmozott gyümölcsökkel szépen kínálható legyen.

A gyümölcs salsához egy nagyobb edénybe keverj össze 3 felkockázott barackot, 100 g málnát, egy kanál citrom levet, egy kis kanál mézet és egy csipet fahéjat, hogy harmonizáljon a tészta és a gyümölcs. A salsába persze mehet bármilyen más idénygyümölcs is, amit szeret a család.

Ha ön is régóta szeretne rátalálni az igényeinek teljes mértékben megfelelő grillsütőre, ami az év bármely napján megbízható, magas teljesítményt nyújt, az egyik legextrémebb téli időjárási viszonyokkal rendelkező országban megtervezett és gyártott Broil King berendezéseiben nem fog csalódni! Készüljön már most a tavaszi grillszezonra: látogasson el a SpaTrend Outdoor Design MaxCity bemutatótermébe, és találja meg az ideális berendezést újévi akciónk keretein belül!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook