Grillezett fűszerek, intenzívebb ízek

A grillek jóval többre képesek, mint azt gondolnák. Szinte nincs is olyan alapanyag, amelyből ne tudnának előcsalogatni mennyei ízeket, így a fűszerek grillezése sem teljesen ismeretlen fogalom. Mire is jó ez?


A grillek jóval többre képesek, mint azt gondolnák. Szinte nincs is olyan alapanyag, amelyből ne tudnának előcsalogatni mennyei ízeket, így a fűszerek grillezése sem teljesen ismeretlen fogalom. Mire is jó ez?

A grillre helyezett fűszereket önmagában is süthetjük, hogy intenzívebbé tegyük ízeiket. Elsősorban a zöldfűszerek körében alkalmazható nagy sikerrel az ízek elmélyítésére ez a technika, amely előcsalogatja a virágos aromákat a növényekből. A fás szárú növényekkel nem tévedhetsz, a grillezett kakukkfű kiválóan illik egy hűsítő citrusos koktélhoz, amiben nagyszerűen kihozza a gin ízét egy szál kakukkfű. 

A rozmaringgal is érdemes kísérletezni, de csak óvatosan. A delikát növényeknek egészen rövid idő is elég a grillen, hogy megkapják intenzív, jellegzetes illatukat és ízüket. Ez csak fokozódik, ha lágyszárú növényekről van szó. A bazsalikom vagy a koriander zöldje annyira kényes, hogy önmagában nem is igen érdemes grillezni, valamire halmozva, közvetett hőn sütve azonban érhetsz el sikereket.

Tudjon meg többet professzionális kanadai grillekről, ismerje meg az amerikai Hot Spring masszázsmedencék, vagy épp az esztétikus kerti bútorok által kínált lehetőségeket: látogasson el a több mint 3000 m2-es ürömi bemutatóterembe, ahol szakemberektől kaphat választ kérdéseire!

Kövesse grillezéssel kapcsolatos tanácsainkat, ötleteinket és legfrissebb termékeinket a broilkingbbq_hu Instagram oldalán is!

Címkék: