Profilom 2017. október 18. Szerda - Lukács

Grillezett halat könnyedén


A puha, omlós halak grillezése több technikai nehézségbe is ütközik, amelyek miatt háttérbe szorul az egészben vagy filéként sütött halak készítése. Azt nem is kell mondani, hogy a hal mennyire egészséges, ezért inkánbb ahhoz adunk segítséget, hogy könnyen elkészíthesd a grillezett változatot.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Akár egészben, akár részleteiben szeretnéd grillre tenni a halat, mindenképpen számolnod kell azzal, hogy a húsa a sütés egy pontján olyan laza szerkezetűvé válik, hogy fogóval és villával már nem tudod egyben mozgatni. Ilyenkor lép életbe a grilllapát, amivel alá tudsz nyúlni az egész halnak, és egy gyors mozdulattal megfordíthatod.Mi történik akkor, hogy nincs elég nagy lapátod?

Ilyenkor érdemes bevetni a zárható grillkosarat, ami szorosan közrefogja, mintegy börtönbe zárja a sülő élelt, így az nem tud szétesni sem. A rácsokat mindig olajozd be használat előtt, nehogy pont a segédeszközhöz ragadva essen szét végül a hal. A rácsbe helyezett ételt sokkal könnyebb feltenni a grillre és a forgatás is csupán egyetlen, biztonságos mozdulat. Ha szépen tálalható, egészben sütött halat készített, ez a legjobb esélyed a látványos finishre.

 

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook