Profilom 2017. október 21. Szombat - Orsolya

Grillezett „hot dog” vegánoknak


A hot dog a leggyakoribb és legkönnyebben kivitelezhető nyári grillkaja. Pillanatok alatt elkészül, személyre szabhatóan variálható a feltét, és nagyon laktató. A benne található hús miatt vegetáriánusoknak és vegánoknak azonban nem megfelelő. Legalábbis eddig nem volt az!

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Ez a vegán hot dog kinézetében elképesztően hasonlít az eredetire, de ízeiben még talán azt is felülmúlja. A virsli helyett répát használó recept igazi ízkavalkádot ígér bármilyen különleges szósz hozzáadása nélkül is. A titok a répa ízesítése. Ugye te sem gondoltad, hogy csak úgy beteszünk egy kiflibe egy főtt répát? Nem, a recept ennél sokkal kifinomultabb. Egy kis előmunkálatot igényel a répa előkészítése, amelyet pucolj meg, de hagyd egészben. Közben készíts mártást szójaszósz, fokhagyma, bors, paprika, mustár, koriander és egy kis csirke alaplé segítségével. Forrald össze az egészet, majd tedd félre. Közben a répákat kend le olívaolajjal, és tedd bele egy kisebb serpenyőbe őket. Erre öntsd rá a mártást, és alufóliával letakarva hagyd pihenni fél órát.

Közben melegítsd fel a grill közepes hőfokra, majd tedd fel a serpenyőt, fóliával együtt a rácsra 20 percre. Ez alatt a répa szépen megpuhul majd, és az ízek beáramlanak a gyökérzöldségbe. Ha az idő lejárt, vedd le a fóliát és karamellizáld rá a szószt a répákra. Így is süsd őket 20 percig, majd teheted is őket a hot dog kiflibe. Friss zöldségekkel, pirított hagymával és kedvenc szószoddal tálald ezt az egészséges és izgalmas ízekkel támadó hot dog variációt.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook