Profilom 2017. augusztus 20. Vasárnap - Alkotmány Ünnepe, István

Grillezett leves az ősz jegyében


A hidegebb idő miatt a kültéri tevékenyésgek gyakran háttérbe szorulnak, mi mégis arra buzdítunk, hogy ne a grillezést add fel, hanem válassz olyan alapanyagokat a grillre, amelyek felmelegítik a testet és a lelket is. A gyönyörű színű sütőtökös póréhagyma leves igazi melengető és laktató fogás.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Első lépésként melegítsd elő a grillt, és közepes hőfokon süsd meg a kisebb darabokra vágott sütőtököt, amíg puha nem lesz. A tök belsejét ekkor kapard ki egy kis tálkába, és tedd félre, amíg a leves többi részét össze nem állítod.

Egy nagyobb lábasban - az oldalégőn - olvassz meg egy kis vajat, majd dobd rá a felkarikázott póréhagymát. Fonnyaszd 5-10 percig a hagymákat, majd jöhet rá a tökpüré, a só, a bors, a kömény és a friss kakukkfűből egy kevés. Hogy még inkább melegítő hatása lehessen a levesnek, adhat sz hozzá egy kis cayenne borsot is, ha pedig az édesség-gyümölcsös vonalat növelnéd, egy felkockázott alma is mehet a levesbe.

Öntsd fel csirke alaplével (vagy vízzel és tegyél bele egy húsleves kockát), majd alacsony lángon főzd az egészet kb. 20 percig. Tejszínnel felöntve kezd el összeturmixolni a levest, majd hagy rottyanni még egyet. Igény szerint utóízesítheted is a levest, sőt a vállalkozó kedvűek egy kevés juharszirupot is belecsorgathatnak a levesbe, amitől egészen egyedi íze lesz ennek a tartalmas, őszi fogásnak.

Ha még több grillreceptre vagy kíváncsi, kattintsd ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook