Profilom 2017. november 21. Kedd - Olivér

Grillezett tárkonyos csirkeleves


A grillezett levesek egészen új lehetőségeket nyitnak meg azok előtt, akik nem félnek letérni a megszokott ösvényekről. A tárkonyos csirkeleves sült zöldségekkel tartalmas és ízekben gazdag fogás, tökéletes hűvösebb tavaszi napokra.

Először is a páchoz valókat összekeverjük. A csirkemelleket pár órára benne hagyjuk, addig a zöldségeket megtisztítjuk, a gombák kivételével 1 cm vastagra szeljük.


A húst közepesen forró parázson sütjük, először a bőrös felét, majd ha a fele megsült, megfordítjuk. Közben a zöldségeket is megkenjük a zöldfűszeres olajjal, megsütjük, falatnyi darabokra vágjuk, melegen tartjuk. A levest egy lábasban, vagy nagyobb konzervdobozban felmelegítjük, hozzáadjuk a tárkonyt. Hozzáöntjük a tejszínt, citromlével savanyítjuk ízlés szerint. Csak forróra melegítsük, nem kell forralni!

A folytatásért kattints ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook