Profilom 2017. június 28. Szerda - Levente, Irén

Grillezz a hidegben!


A hűvös esetenként nyirkos őszi idő ellen a legjobb védekezés, ha finom ételekkel bástyázod körül magad, amelyek felpezsdítik a véred. A csípős falatok mellé színes koktélokat kortyolgass, és a hideg nem zavarhatja a kerti partit többé.

Steak szendvics tormás majonézzel

Ehhez a recepthez elengedhetetlen a frissen reszelt torma. Az üvegben kapható társainak erejéhez komoly kétségek fűződnek, így ha biztosra akarsz menni, reszeld magad a tormát. Persze nem ez az egyetlen alapanyag, ami felpörgeti az anyagcserét. A sóval, borssal megfűszerezett steak mellé, kerüljön egy kis hagyma is a grillrácsra. A hosszú sütés során ez utóbbi ugyan elveszti a csípősségét, de ezt pótolhatod a majonézbe kevert cayenne borssal. A szószhoz tegyél még 3 kiskanál friss tormát és egy kevés zöldhagymát. Ezzel tálald a steakes, hagymás szendvicset.

Csípős csirkeszárnyak

Ki ne ismerné ezt a klasszikust? Elkészítési módját szinte a végtelenségig lehetne variálni, de a fűszerezés adja meg az igazi savát-borsát. Készíts pácot, cayenne borsból, chilipehelyból, sóból, borsból, fokhagymaporból egy pici olívaolaj hozzáadásával. Az igazán tüzes ajkúak adhatnak hozzá valamilyen csípős paprikaszósz (Tabasco, Erős Pista). Ebben a szószban álljon a csirkeszárny hadsereg legalább 1 órát, majd mehet a grillre. Először egy alufóliával letakart tepsiben süsd 25 percig, majd a fóliát eltávolítva jöhet a pirítás.

Tüzes zöldségek

A vegetáriánusoknak sem kell lemondaniuk a tüzes élményről, a zöldségeket is meg lehet bolondítani egy kis pikáns ízzel. A zöldség lehet keverék vagy egyféle, a főszerep ebben az esetben is az erősé. A falatokra vágott zöldségek (paprika, cukkini, gomba, krumpli, hagyma, padlizsán) közé csempéssze be két darab erős paprikát is a grillkosárba. Jöhet a jalapeno, a chili vagy a pepperoni.

Ha grillsütőre vágysz, keresd a Broil King karácsonyi akciós termékeit!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook