Grillezz pizzát saját kertedben

Sokan szeretnénk barátaikat elkápráztatni tökéletes gasztronómiai tudásunkkal és a kertben a grillpartin nyújtott emberfeletti teljesítményünkkel. Ezzel én magam is így vagyok. Nem vagyok a grillezés királya, de szívesen ragadok rácsot, ha úgy adódik.


Sokan szeretnénk barátaikat elkápráztatni tökéletes gasztronómiai tudásunkkal és a kertben a grillpartin nyújtott emberfeletti teljesítményünkkel. Ezzel én magam is így vagyok. Nem vagyok a grillezés királya, de szívesen ragadok rácsot, ha úgy adódik.

Régi álmom vált valóra, amikor végre sikerült kikísérleteznem az igazi olasz pizza receptet, vagy valami olyasfélét. Sokat szörfözgetten az interneten, és olvasgattam a jobbnál jobb, illetve ígéretesebbnél ígéretesebb recepteket. Végük Gianni Anoni olasz pizzareceptje fogott meg leginkább, amit egy internetes blogban találtam. Ha rákeresel, te is biztosan megtalálod.

 

Az igazi olasz pizza titka az összetevőkben rejlik. A legjobb minőségű alapanyagokat kell használnunk, megfelelően dagasztanunk, és a lehető legjobb körülmények között megsütnünk. Eddig még nem árultam el semmit, amit ne tudnánk magunktól. Számomra az igazi különbséget a grillező jelentette, és azok az eszközök, amik éppen megfelelőnek bizonyultak egy pizza elkészítéséhez. A kanadai grillsütőm olyan magas hőmérsékletre volt képes, amely tökéletes a pizzának. Fontosnak bizonyult a hőmérséklet érzékelővel ellátott pizzakő is, amelyre egy erre a céra kialakított lapáttal helyettem rá a pizzát.

Egy jó grillezőben 350-400 fokon 4-6 perc alatt elkészült a pizza, amelyet azelőtt csak a Pomororo étteremben ettem, vagy esetleg az Ürömi Hütte szakácsai keze nyomán kóstolhattam.

 

Grillsütőt szeretnél? Keresd a Grillplázában! 

Címkék: