Grilltippek a nyárra

Ha nyár, akkor zöldség szezon. A grillen minden zöldség átlényegül és a legjobb formáját hozza, feltéve, ha betartasz néhány alapszabályt. Ezeket szedtük most csokorba.


Ha nyár, akkor zöldség szezon. A grillen minden zöldség átlényegül és a legjobb formáját hozza, feltéve, ha betartasz néhány alapszabályt. Ezeket szedtük most csokorba.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

 - A grillen sütött zöldségeknél már a felvágás is nagyon fontos. Minél nagyobb felület érintkezik a grillel és így a tűzzel, annál koncentráltabbak lesznek az ízek. Ezért a zöldségeket mindig karikázd vagy hosszában csíkozd, hogy magy felületen süljenek.

 - A nyársra húzott zöldségeket mindig szúrd át egynél több helyen, mert ha nem így teszel, ahogy sülnek a darabok, úgy kezdenek el lazulni és forogni a nyárson. Ennek elkerülése érdekében legalább két ponton rögzíts egy-egy falatot.

 - Sütés előtti beolajozáshoz tedd a zöldségeket egy nagyobb tálba, önts rájuk egy picike olajat, majd a kezeddel óvatosan masszírozd be a zsiradékot. Nem kell sok rájuk, éppen annyi, hogy beborítsa az olaj a feleszínt. Így nem ragad majd oda a rácsokhoz.

 - Szeretsz kísérletezni? Akkor próbáld ki a zöldségeset olaj nélkül meggrillezni. Ne félj attól, hogy a rácshoz ragad az étel, gyakori fogatással ezt megelőzheted, viszont cserébe egyészen elképesztő ízeket csalogathatsz elő a zöldségekből. Új karaktereket és füstös aromákat fedezhetsz fel, amiket a grillről levéve ízesíthetsz extra szűr olívaolajjal vagy ízesített olajokkal, esetleg balzsam ecettel.

 - Ha nem szeretnél olajat használni, de félsz a leragadástól, ne közvetlenül a rácson süsd a zöldséget, hanem készítsd alufólia csomagocskákat, ami halmozd a felkockázott zöldségeket. Így inkább párolódnak majd, de leégni biztosan nem fognak.

Szeretnéd kipróbálni a most olvasottakat? Szerezd be a sütéshez a legjobb grillkieszítőket a világhírű grillgyártótól, a Broil Kingtől.

Címkék: