Grilltippek csirkesütéshez

Tökéletesen átsült, kellően fűszerezett, szaftos csirkét szeretnél levenni a grillről? Akkor segítünk választ taláni a leggyakoribb csirkés grillproblémákra, hogy ne fuss bele ezekbe.


Tökéletesen átsült, kellően fűszerezett, szaftos csirkét szeretnél levenni a grillről? Akkor segítünk választ taláni a leggyakoribb csirkés grillproblémákra, hogy ne fuss bele ezekbe.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Ízesítés

Noha a grillezés maga nagyon fontos, ne szaladj előre, szánj elég időt a csirke előzetes ízesítésére. A csirke szerencsére ebből a szempontból hálás alapanyag, rengetes ízkombináció áll jól neki, így szinte mindegy mit választasz. Viszont használj belőle bőségesen. Itt most nem kell szerénykedni a fűszerekkel. Áztathatod egy egész éjszakán át sós-vizes páclében, amitől mennyeien szafots lesz a végeredmény vagy jöhet a jól ismert bbq szósz. Ez utóbbit viszont csak a sütés vége felé kend a csirkére, mert ellenkező esetben megéghet az ízletes szósz magas cukortartalma miatt.

Hőfok

A steaktől eltérően a csirke nem igényli a perzselő forróságot, sőt, ha nem akarod, hogy kívül égett, de belől nyers maradjon a hús, mindig használj két zónás grillezést. Legyen egy melegebb rész a grillen, ahol piríthatod a húst és egy hidegebb, ahol átsütheted a csirkét, amíg tökéletes nem lesz.

Egyforma változatosság

Gyakori hiba, hogy a csirkerészek között nem teszünk különbséget, pedig egészen más sütési idő vonatkozik egy csontos combra, mint egy csont nélküli mellre. A csont megléte növeli a sütési időt,  csakúgy, mint a bőr a húson. Ezen kívül a hús vastagsága is befolyásolja az elkészítés hosszát, ezért ezeket mindig tartsd szem előtt, mikor a sütésre kerül a sor.

Szeretnél te lenni a csirkesütés királya? Akkor nézz körül professzionális grillkellékeink között, hogy hazavihesd a legjobb kiegészítőket!

Címkék: