Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Grilltippek szurkoláshoz


Együtt nézitek a meccset a haverokkal? A szokásos rágcsálnivalók helyett tedd egy kicsit magasabbra a lécet, és dobd fel a hangulatot grillezéssel. Ehhez összeszedtük azokat a jó tanácsokat, amik egy gyorsan elkészíthető, jól időzített, de laktató fogáshoz szükségesek, hogy még véletlenül se maradj le egy gólról sem a sütés miatt.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Készíts elő annyi mindent, amennyit csak tudsz, hogy a meccsnézés közben már ne kelljen rohangálnod. Vágd fel a zöldségeket, készíts el a szószokat és pácold be a húst, ha erre van szükség. És persze ne felejtsd el behűteni az italokat.
Mielőtt nekikezdenél a sütésnek melegítsd elő a grillt. Fűtsd fel a legmagasabb fokozatra, hogy fertőtlenítsd a rácsokat, és ha kell sikáld át egy kefével. Ezen a hőfokon már hallanod kell, hogy sistereg a levegő, ha ez elmarad, akkor még nem elég meleg a grill.
A húsokat vedd ki már a sütés előtt a hűtőből, hogy legyen idejük szobahőmérsékletre melegedniük. Ettől porhanyósabb lesz a végeredmény és egyenletesebb is sül majd a hús.
A sütés alatt tartsd zárva a grilltetőt. Ez csökkenti a fellángolások gyakoriságát, amitől biztonságosabb lesz a grillezés, ráadásul javítja az ízt és az egyenletes hőkörnyezetet is könnyebb lesz megtartanod.
Ha néha otthagyod a grillt nehezebb tudod majd pontosan belőni, hogy mikor készül el a hús. Ezért használj húshőmérőt, ami megmutatja mikor kell levenni az ételt a grillről, hogy tökéletes legyen.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook