Profilom 2017. november 17. Péntek - Hortenzia, Gergő

Gyors vacsora a grillen amerikai vendégeknek


A hamburgernél talán csak egy ételt azonosítunk jobban az amerikaiakkal: a hot dogot. Elkészítése még a hamburgernél is egyszerűbb, de legalább annyira lehet variálni, egy kézben is elfér és látványnak sem utolsó. Lepd meg ezzel amerikai vendégeidet!

Még a legkritikusabb hot dog rajongó sem találhat semmi kifogást a következő receptben, mely percek alatt elkészül és még az éhes tömeggel is megbirkózik. Sütheted otthon vagy akár pikniken egy kis hordozható grill segítségével, hiszen a virsli nem foglal sok helyet a rácson. Rövid idő alatt egy regimentnyi gyereket jól lakathatsz vele.

Ehhez a baconös csodához használhatsz virslit vagy vékony grillkolbászkát, az eredmény mindkét esetben garantált. Egy kis előkészületet igényel a sütés, de ezt akár előző este is megejtheted. A húst ugyanis be kell pácolni. Ehhez a kolbászkákat (5 db) szurkáld meg villával, majd tedd őket zárható zacskóba. Önts rájuk egy kis sört, egy felvágott hagymát, egy gerezd fokhagymát és egy kis BBQ szószt, majd rázd össze és tedd be a hűtőbe pihenni.

A sütés napján vedd ki őket a zacskóból és tedd fel a grillre sülni, de ne közvetlenül a láng fölé. Mehet melléje egy kis bacon is, miközben a maradék szószt az oldalégőn sűrítsd be. Mikor a bacon elkezd barnulni, de még nem ropogós, tekerd a kolbász köré, majd rögzítsd fogpiszkálóval. Együtt tedd vissza őket sülni, de most már a láng fölé, hogy jól megpiruljon.

Mikor megsült a kolbászka, már csak a tálalás marad. Ehhez vágd ketté az enyhén átmelegített hot dog zsemlét, tedd bele a kolbászt, majd jöhet rá a besűrített szósz és egy kis csalamádé. Ha még autentikusabbra szeretnéd készíteni a fogást, a csalamádét lecserélheted káposztasalátára (coleslaw).

A kolbászok grillezéséhez használj fogót, hogy könnyebben megragadhasd őket!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook