Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Hagyd a füstölést, próbálkozz a teás grillezéssel!


A füstölés egyszerűbb változata a teával való ízesítés. Ezt különleges faszenek, füstölődoboz vagy speciális szakértelem nélkül is végrehajthatod, ezért kezdő szakácsok számára tökéletes a füstölés bonyolult folyamatának kiváltására.

A teával való füstölés nem mai találmány, már az ősi Kínában is előszeretettel alkalmazták szárnyasok, halak és rákok ízesítéséhez. Ez valójában azt jelenti, hogy az aromás füstölőfákat tealevélre cseréljük. Készíthetsz egyedi teás fűszerkeverékeket (fűszerekkel kombinálva), de használhatod az otthon meglévő, boltban vásárolt filteres változatokat is.

A siker és az eredmény is nagyobb, ha az aprított tea helyett szálas változatot használsz, de nem kell jelentős plusz költségekbe verned magad: olyan tealevelet is a grillre dobhatsz, amelyből már forráztál teát. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy a teaivás után a füveket nem kidobod, hanem megszárítva félreteszed őket a későbbi grillezéshez.

A módszer a következőképpen működik: az előre kinézett keveréket szórd közvetlenül az izzó faszénre, és várd a füstöt, ami majd elvégzi az ízesítést. A fekete tea tartalmasabb húsokhoz (marhához például) kiváló, a zöld teát inkább szárnyasokhoz használd, a gyümölcsös teák pedig a fehér húsok mellett zöldségekhez is passzolnak.

Black Friday a grillrajongóknak is! Ha szeretnéd beszerezni a téli sütéshez szükséges eszközeidet, vagy már tavaszra készülve vásárolnál, most itt a kihagyhatatlan lehetőség, hogy óriási kedvezményekkel tegyél szert professzionális grillcuccokra.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook