Profilom 2018. január 20. Szombat - Fábián, Sebestyén

Halloweeni falatok a grillről


Halloweenkor előkerülhetnek az ijesztő kellékek a dobozokból, ideje rémisztő köntösbe  öltöztetni a házat. A gyerekek és merész felnőttek számára is izgalmas időszakak következik, amikor a fantázia elszabadulhat, és az ételkreációk terén is szabad a gazda. Adunk pár ételötletet a halloweeni asztalra.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Szörny kenyér

A naan kenyerek (vagy a pizza) jól formázható tésztája szinte könyörög azért, hogy készítsd el rémisztő alteregóját. A bedagasztott és kinyújtott tésztát fektesd le egy lapos felületre, és kreatív énedet eleresztve készítsd belőle arcot. Ovális szemekkel, csodálkozásra nyíló szájjal, esetleg egy-két foggal, máris életre keltheted a szörny kenyeret.

Zöld curry a boszorkány kondérból

Bizarr zöld színével és erős, gazdag ízével főként a felnőttek ízlését nyerheti el az a curry, amely a cukkininak, a spenótnak, a koriander levélnek és a friss bazsalikomnak köszönheti erős színét. A csirkét és a zöldségeket pirítsd meg a grillen, majd állítsd össze egy csípős curry szószt. Öntöttvas lábasban találva nem is hasonlíthatna jobban egy méregkeverő alkotásához. Martha Stewart recetjét itt találod.

Guacamole halloweeni kiadásban

Az avokádókrém zöld színe miatt szintén kiváló ünnepi előétel, amihez készíthetsz saját nachost. A krémet készítsd el hagyományosan, esetleg feldobahtod a szószt apró szemű főtt fekete babbal, amitől még bizarrabb megjelenést kap. Ezután készítsd el a házi nachost. Ehhez egy tortilla lapból szúrj ki halloweeni figurákat: denevért, tököt, szellemet. Ezeket enyhén olajozd be mindkét oldalon, majd igény esetén megszórhatod őket valamilyen fűszerkeverékkel. Ezután közepes hőfokon pirítsd meg őket a grillen, míg ropogóssá nem válnak.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook