Hamburger lazacból és kacsából - 4 kézműves burger, amit muszáj megkóstolnod!

A kézműves hamburgerek trendje pár év alatt meghódította Magyarországot is. Az eredetileg egészségtelen gyorséttermi szendvicsből valami egészen különleges, kreatív és egészséges született.


A kézműves hamburgerek trendje pár év alatt meghódította Magyarországot is. Az eredetileg egészségtelen gyorséttermi szendvicsből valami egészen különleges, kreatív és egészséges született.

A lehetőségek tárháza végtelen, a jelszó pedig: mindent bele – ahogy a Séf a Rácson receptverseny séfjei is teszik, remélve, hogy egy lépéssel közelebb kerülnek a győzelemhez. Az online megmérettetés 2. fordulójában ugyanis a kedvenc hamburgerüket kellett elkészíteniük a vállalkozó kedvű versenyzőknek. Meg kell mondjuk, fantasztikus kreációk születtek.

„CSABIG” már több remek recepttel is elkáprázatta a grillkedvelőket. Konyhájának legújabb ékessége a medvehagymás hamburger tokaji mézes mártással. A mézes-mustárral megkent, fűszerezett, medvehagymás, házi húspogácsa ínycsiklandó ízekkel kecsegtet.

De „SASÓ” mini bari burgere, grillezett fűszeres ananásszal; vagy éppen „TAVASZ” sonkás kacsaburgere lilahagyma lekvárral sem marad el tőle – tehát a hölgyek is hozzáteszik a magukét a versenyhez. Ráadásul kalória-ezrek ide vagy oda, ezzel most nem igazán törődnek a versenyben résztvevő hölgyek sem: mindkét leírás kiadós fogást ígér.

„LUI CHEF” szintén a tőle már megszokott eleganciával jegyzi tavaszi lazac burger receptjét, mely mellé igazi ínyencként medvehagymás virágsalátát és édesburgonya chips köretet szán, tovább fokozva az ellenállhatatlan kompozíciót.

Böngéssz bátran a receptek között a Séf a Rácson oldalán, ha igazi házi hamburgerre vágysz és a szavazásról se feledkezz meg!   

Címkék: