Profilom 2017. december 17. Vasárnap - Lázár, Olimpia

Használati tippek füstölőkhöz 1.


A füstölők változatos méretben és típusban érkeznek, de mindhez jól jön pár apró trükk és tanács, ami hatékonyabbé és problémamentesebbé teszi a használatot. A hasznos tanácsokat bemutató sorozat első részében a folyadékokról lesz szó.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

1. A füstölőbe kerülő víz mennyisége befolyásolja a füst hőmérsékletét, ezért a vizes edénybe másfél centi vastagságnál ne legyen több víz. Inkább tölt utána folyamatosan, minthogy már az elején sokat tegyél bele.

2. A füstölő vizes edényébe mindig forró vizet tölts utánpótlásnak. A hideg víz csak feleslegesen lelassítani a víz párolgását és hűtené a füstöt.

3. A vizes edény utántöltését kösd össze más feladatok elvégzésével is. (A túl sok nyitogatás ugyanis nem tesz jót a bent uralkodó állapotok szinten tartásának.) Ha már egyszer felnyitottad a füstölőt, akkor egyszer s mind megnézheted az ételt, ellenőrizheted a hús hőmérsékletét, a fa vagy a faszén mennyiségét, így egy jó darabig megint lezárhatod a tetőt, hogy odabent nyugodtan sülhessen a hús.

4. A víz helyett használhatsz más folyadékot is, bár ezek ízanyaga csak minimális mértékben kerül át az étele. Érdemes azonban kísérletezni, kipróbálni a különféle gyümölcsleveket vagy a vízbe fűszereket szórni. A szárított fűszer, a hagyma vagy a citrom jól működik, kis pikáns színezetet adva a füstölt húsnak.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook