Profilom 2017. október 21. Szombat - Orsolya

Hogyan használd a falapokat kerámia grillen?


A kamado grillek hőtartása mellett az ennek a fatüzelésű sütőnek a legnagyobb előnye, hogy hosszú ideig is magára hagyható, anélkül, hogy aggódni kellene a bent zajló folyamatok miatt. Ha ebbe az egyenletbe még beleveszed a falapon való grillezést, tuti a siker. Kezdő grillezők számára is.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A halak, a tenger gyümölcsei vagy az egyéb gyenge husú alapanyagok sütésére alkalmas falapok általában cédrusból készülnek és azon túl, hogy egy plusz védőréteget jelenteken a tűz és az étel között, még kellemesen füstös aromájukkal is ízesítik a fogást. A falapot használat előtt érdemes egy kissé benedvesíteni, hogy a közvetlenül a rácsra helyezett darabok se fogjanak tüzet, és ne égessék el az étel. A víz miatt a fa - ha meg is kapja a láng - nem ég el, így maga az étel továbbra is biztonságban van. A fa meg is gátolja a könnyen széthulló húsok leragadását, és azok levételét is segíti a stabil deszka.

A falapos grillezés egyetlen kihívása a grillben érzékelhető hő állandó szinten tartása, de mivel ez egyébként is a Kamado Chef erőssége, ezért különösen jó párost alkot ez a technika és a grill. A lapot akkor helyezd fel (a megemelt rácsra vagy a tűz fölötti rácsra), amikor a belső hőmérséklet már stabilizálódott. Ezzel a megoldással minden alkalommal siker koronázza majd erőfeszítéseidet.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook