Profilom 2017. október 18. Szerda - Lukács

Hőmenedzsment kamadó grilleknél


A kamadó típusú grillek hőbeállítása nem egy gombos művelet. A faszén izzását kell megfelelő mederben tartani a szellőzőkkel való játék során, ami ezeknek a grilleknek az egyik legnagyobb kihívását és legnagyobb örömét adja. Ehhez a hőfok kezeléshez adunk pár hasznos tippet.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

  • Első lépés a faszén begyújtása, amihez egy begyújtó kürtő hasznos segítséget jelent. Amikor a faszén már önmagától ízzik, és mindenféle segítség nélkül is fenntartható az égése, jöhet a hőbeállítás. Az kívánt ételhez szükséges hő eléréséhez állítsd be a szellőzőket, de inkább alulra lődd be a hőfokot. Sokkal könnyebb ugyanis feltornázni a benti hőmérsékletet, mint lejjebb vinni azt.
  • A kamadó grillekek általában két szellőztetőjük is van. A fenti és a grill alján lévő. A felső nagyobb áramlatokat generál, így akkor érdemes használni, ha nagy hőmérsékletváltozást szeretnél elérni. A kisebb hőfokbeállításoknál, támaszkodj az alsó szellőzőre. A hőfok stablian tartásához tartsd zárva a tetőt. Csak akkor nyisd ki, ha feltétlenül szükséges, például, ha új alapanyag kerül a grillre.
  • A húshőmérő használatát is csökkentsd a minimumra, mert a felnyitás során bejutó többlet oxigén erős fellángolást okozhat, amitől nehezbbé válik a hőkontroll, és a húst is megkaphatja a nem kívánt láng.


Ha szeretne Ön is professzionális grillsütőn grillezni, látogasson el a Broil King webáruházába, ahol számtalan grillkiegészítőt és profi grillsütőket talál újévi, akciós áron!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook