Profilom 2017. október 21. Szombat - Orsolya

Hűsítő finomságok a grillről


Ha szereted a magyar népmeséket, akkor szerencséd van, mert olyan recepteket hoztunk, amelyek hidegek is meg nem is, és amelyek nehezek is meg nem is. A különleges hozzávalók vagy párosítások kifejezetten nyárra lettek hangszerelve. Tegyél velük egy próbát!

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Grillezett görögdinnye jalapenóval

A vékony szeletekre vágott grillezett görögdinnye talán elsőre szokatlanul hangzik, de a hűsítő, lédús gyümölcs egészen átalakul a tűz fölött, és nem hátrányára. A nedvességéből vesztő dinnye tömörebbé válik, és némileg veszít az édességéből is, de így is ízletes és izgalmas marad. Különösen akkor, ha egy kis füstölt sóval és karikára vágott jalapeno paprikával színesíted az ízét.

Grillezett sajt bazsalikomos-áfonyás salsával

A krémesen lágy és melegen folyóssá váló brie sajt mintha csak grillre termett volna. Grillezd egészben, hogy ne folyjon szét, majd tálald pirított kenyérrel és bazsalikomos-áfonyás salsával. Ez utóbbihoz az érett gyümölcsöket, 2-3 levél apróra vágott bazsalikomot, egy pici sót és némi citromlét tegyél egy tálba, és törd össze egy villával.

Grillezett spárga wasabis szójamártással

A spárgákat locsold meg olívaolajjal és szórd meg sóval, majd mehetnek is a grillre, míg meg nem puhulnak. Közben keverd ki az ázsiai ihletésű mártogatóst, amellyel tálalhatod ezt a ropogós előételt. A mártáshoz használj szójaszószt, majonézt, wasabi krémet, egy pici citromlevet, majd jól keverj össze mindent, amíg egynemű szószt nem kapsz. A forrós spárgát rögtön tálald a hűsítő szósszal.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook