Profilom 2018. január 21. Vasárnap - Ágnes

Húsmentes fasírt a vegerátiánus vendégeknek


Hús nélkül is lehet finom fogást az ünnepi asztalra tenni, elég hozzá beizzítani a grillt és elkészíteni ezt a nem túl bonyolult és egy óra alatt megsülő receptet. Ha a hatékonység és az íz egyaránt fontos, ezzel a recepttel nem tévedhetsz.

Hozzávalók:

900 g csicseriborsó

2 zellerszár felkockázva

6 db gomba felkockázva

1 db hagyma apróra vágva

450 g répa felkockázva

2 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve

120 ml szójatej

2 ek. szójaszósz

2 ek. olívaolaj

30 g paradicsom püré

2 ek. csicseriborsó liszt

só, bors

Főzd puhára a csicseriborsót (ha ezt a lépést szeretnéd kispórolni, használj konzerv borsót), majd törd össze egy krumplitörőve.
Adj hozzá minden további hozzávalót is, és formálj belőle egy nagyobb fasírtot.
A zöldség fasírtot tedd rá egy sütőlemezre, fontos, hogy sütéskor tegyél rá fedőt vagy zárd rá a grillt.
Közepes/alacsony hőfokon, közvetlen hőn süsd a fasírtot, de előtte még egy  tálat tegyél alá, ahova a zsír lecsöpöghet. Ezt a tálat félig töltsd meg vízzel, hogy a párolgó gőz szaftosan tartsa a készülő ételt.
Fél óra sütés után, kend le a fasírt egészét BBQ szósszal, és további 30 percig hagyd sülni, hogy teljesen összeérjenek az ízek, és minden zöldség kellően megpuhuljon.
Tálalás előtt pihentesd kicsit, hogy szebben lehessen majd szeletelni.
 

Könnyítse meg az ünnepi sütés- főzést, tegyen ínycsiklandó grillételeket az asztalra, s miközben az ételek teraszán sülnek, dőljön hátra és hangolódjon rá az ünnepekre. Ehhez a Broil King grillsütők most egy ajándék grill receptfüzettel kedveskedik önnek.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook