Profilom 2017. december 16. Szombat - Etelka, Aletta

Így használj fagyott húst a grillezéshez


Előfordulhat, hogy a grillezéshez csak a mirelit alapanyagot kapsz, és mivel a fagyott hús azonnali sütése nem ajánlott, muszáj lesz valahogy kiolvasztani. De hogyan? A hús kiolvasztásához több technika is rendelkezésedre áll, ezeket vesszük most górcső alá.

 

Mikró

A mikrókon található kiolvasztó funkciót épp arra találták ki, hogy gyorsan, felügyelet nélkül olvaszthass ki különféle alapanyagokat. A húsok, halak és tengeri herkentyűk esetében mégsem szerencsés ehhez folyamodni. Bár ez a leggyorsabb megoldás, de ezt az előnyét el is veszti, mert a mikróban kiolvasztott alapanyagokat azonnal fel kell használni (előpácolásra ne is gondolj) és a hús is megsülhet részben a hő hatására. Ez jelentősen bezavar a grillezés folyamatába, ezért ez legyen a legvégső mentsvár.

Víz

A hideg (vagy elkeseredettebb esetben meleg) vízben kiolvasztott hús a köztes megoldás. A hús szerkezete nem sérül, de a víz jelentősen felgyorsítja az olvadást. A módszer viszont nem tökéletes, mert a hosszan áztatott húsnál elszaporodhatnak a baktériumok, ezért legalább fél óránként vízcserére van szükség. Így ez a változat se nem gyors, se nem gazdaságos.

Hűtő

A legjobb, bár előre gondolkozást igénylő választás, a hűtőben való kiolvasztás. Lehetőleg már előző nap vedd le a mélyhűtőből a kiszemelt alapanyagot, és tedd a hűtőbe. Itt lassan, a legkevesebb káros hatásnak kitéve olvadhat ki a hús, készen a grillezésre. A hús méretétől a teljes kiolvadás a pár órától a 12 óráig is terjedhet, így gyors megoldásként nem válik be.

A legjobb grill kiegészítőket és első osztályú grilleket, keresd a GrillPlázában.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook