Profilom 2017. szeptember 26. Kedd - Jusztina

Így készíts grillezett paprikát


A zöldségek grillezése nagyon egyszerűnek tűnik, de nem minden esetben szabad bedőlni a látszatnak. A paprika sütése például apró trükköket is magába foglal, amelyekkel tökéletes eredményt lehet kihozni ebből a sokszínű zöldségből.

1. Mosd meg a paprikát, majd töröld szárazra.

2. Döntsd el, hogy mit szeretnél készíteni belőle. Ha félbe vágva sütnéd meg, akkor távolítsd el a szárát és a magházat. (Leveshez például ez az ideális.) Ha egészben sütnéd, akkor csak a szárát kell megkurtítanod.

3. Enyhén olajozd be a paprikát.

Ekkor két irány mellett dönthetsz: használod az oldalégőt vagy a grillteret. Ha csak egy, esetleg két paprikát készítesz, akkor az oldalégő tökéletes megoldás, de ha ennél többre vágysz, akkor érdemes a grillrácsot igénybe venni, hogy egyszerre készíthesd el mindet.

Oldalégős módszer

4. Oldalégő fölötti sütéshez csomagold be a paprikákat dupla rétegű alufóliába, majd közvetlenül helyezd a tűzre 25 percre úgy, hogy 5 percenként fogóval fordítasz rajta egyet.

5. 25 perc után a fogóval végezz nyomáspróbát. Ha mindenhol puhának tűnik, akkor vedd le a gázról, mert megsült. Hagyd becsomagolva pihenni legalább 20 percig.

Grillrácsos módszer

6. Ha a grillteret használod, akkor az olajozás után a paprikát tedd fel a rácsra és közepes hőfokon kezd el sütni őket. Eközben ne csukd le a tetőt.

7. Pár percenként forgasd el őket egy kicsit és süsd addig őket, amíg meg nem puhulnak.

8.Ha megsültek, tedd őket egy tányérra és borítsd rájuk egy nagyobb tálat, hogy gőzölődjenek. Ez megkönnyíti majd a hámozást.

9. Miután a paprikák pihentek 20 percet, kézzel vagy egy papírtörlő segítségével húzd le, töröld le róluk a kissé megfeketedett héjat. Ezután már eheted is őket vagy felhasználhatod további receptekhez.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook