Profilom 2017. december 16. Szombat - Etelka, Aletta

Így készül a pizza a kamado grillen


A kemencében sült pizza ropogós széleit és intenzív ízeit otthon is előállíthatod a kamado grillben gyorsan és sokkal kevesebb munkával, mint azt valaha gondoltad volna. Még úgy is, ha te magad gyúrod a tésztát.

A pizza az egyik legnépszerűbb gyors kaják közé tartozik, de mégis kevesen vállalkoznak rá, hogy maguk készítsék el az alapoktól kezdve. Talán az élesztő rémít el sokakat vagy hosszúnak ítélt munkafolyamat, de bármi is legyen az oka, ha egyszer kipróbáltad a pizza kamado változatát, nem elégszel majd meg a fagyasztott változatokkal.

A kamado grill rövid idő alatt magas hőfokra melegszik, ami ideális pizza sütéshez, a kiegészítőként kapható pizzasütő kő pedig létrehozza a hamisítatlan kövön sütött pizza élményét. A kamado olyan gyorsan melegszik, hogy a tészta elkészítésekor még nem is kell felfűteni, elég a nyújtáskor beizzítani a grill. (Hacsak nem sütnél addig valami mást.)

A tésztához keverj és gyúrj össze 50 dkg lisztet, 2 ek. olajat, 8 g sót, csipet cukrot,18 g élesztőt és kb. 3 dl vizet. Igény szerint szórhatsz még bele egy kanál szurokfűt vagy bazsalikomot. Ha összegyúrtad a tésztát, vágd négy részre, gyúrj belőlük gombócot és tedd félre kelni. Amikor az eredeti méret duplájára kelt, nyújtsd ki és jöhetnek is a feltétek.

A faszenes grillen kövön sütött pizza ízei annyira magával ragadóak, hogy felesleges a sok feltéttel elnyomni a kenyértészta füstös roppanósságát, kezdetnek próbáld ki a minimalista (sajt, szósz, bazsalikom) változatot. Még izgalmasabbá teheted a pizzát, ha a sajtot a szósz alá is teszel, így még intenzívebb sajtmámorra számíthatsz. Az előmelegített kamadóba a kőlapot is forrósítsd fel, majd erre tedd a pizzát, és körülbelül 10 perc alatt süsd készre.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook