Profilom 2017. október 18. Szerda - Lukács

Így válassz grillt


A grillek jó esetben hosszú ideig elkísérnek majd az életben, ezért a létező legtökéletesebb választásra kell törekedni, hogy az első grillszezon után se bánd meg a döntésed. Hogy tartósan örülhess az új szerzeménynek, ezeket tartsd szem előtt:

Grillsütőt szeretnél? Látogasd meg a Grillplázát!

Az anyag

Az egyik legfontosabb vásárlási szempont a grilleknél az alapanyag, amiből magát a készüléket gyártották. Lehetőleg minőségi rozsdamentes acél grillt válassz, ami ránézésre és fogásra is szilárdan áll a lábán, nem hajlik, és nem dől semerre.

A sütő lelke

A grill lényege az égő rendszer, ami meghatározza, hogy milyen könnyű vagy éppen keservesen nehéz lesz hatékonyan használni a grillt. A rozsdamentes acél ennél a tételnél is jó választás, de az égő minősége mellett a kontroll egységet is vedd szemügyre. Fontos, hogy a hőfok szabályozást egyszerűen és pontosan meg tudd oldani, ne csak körülbelüli értéket állíthass.

Sütőrács

Anyagát tekintve heves viták tárgya, de a legegyszerűbben úgy lehet eldönteni, hogy milyen típus mellett dönts, hogy megnézed a súlyát. A nehezebb rács mindig jobb választás, mint könnyebb társai. Emellett érdemes arra is figyelni, hogy milyen a rács formája. Ha teheted, olyat válassz, aminek az elő- és a hátoldala eltérő, így egy egyszerű fordítással két különböző rácsozást is elérhetsz a húson. A páccal borított húsokhoz például nem a vékony rácsozat, hanem kis vájatokat is tartalmazó rács az ideális, ami elvezeti a lecsöpögő szószt.

Sütődoboz

Elsőre csak tárolási funkciót társítunk mellé, pedig a fel és lehajtható grilltető jelentős szerephez jut a sütés során is. A rozsdamentes acél újfent jó megoldás, mert képes megfelelő ideig bent tartani a meleget, hogy tökéletes körülményeket teremtsen a sülő hús számára. A nagy dobozméret ugyanakkor lehetővé teszi az egyben sütött húsok készítését, ami grillcsirke készítésénél szintén fontos szempont lesz.


Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook