Ínyenc fogás a szürke hétköznapokra: Grillezett királyrák

A hétköznapok forgatagában jól esik néha egy kis kényeztetés: miért ne választhatnánk egy különlegesebb fogást a nap befejezéseként? Ha olyan ételre vágyik, ami kicsit eltér a megszokottól, azonban mégsem igényel hosszas előkészületeket, a grillezett királyrák remek választás!


A hétköznapok forgatagában jól esik néha egy kis kényeztetés: miért ne választhatnánk egy különlegesebb fogást a nap befejezéseként? Ha olyan ételre vágyik, ami kicsit eltér a megszokottól, azonban mégsem igényel hosszas előkészületeket, a grillezett királyrák remek választás!

Egy rendkívül ízletes vacsora akár hosszú órákon át lefoglalhatja a lelkes szakácsot, a királyrák esetében azonban nincs szükség komolyabb energiabefektetésre. A mindössze pár perc alatt kisüthető rákfarok, a megfelelő fűszerek felhasználásával, csodálatos fogás.

Hozzávalók:

› előkészített királyrák farok (250 g két személyre)

› 2 gerezd zúzott fokhagyma

› fél citrom leve

› néhány friss bazsalikom levél (aprítva)

› só, bors

› oliva olaj.  

Miután megmostuk a rákokat, fűszerezzük be őket a fent felsorolt hozzávalókkal. Érdemes legalább fél órára állni hagyni, hogy elég markáns legyen az ízvilág. A grillrácson körülbelül 4-4 percig süssük mindkét oldalát, figyeljünk folyamatosan, nehogy megégjen! A tálalást feldobhatja egy kis saláta, a rákot pedig őrölt bazsalikommal és citromlével még pikánsabbá tehetjük.

Ha szeretne rátalálni az igényeinek legmegfelelőbb professzionális grillsütőre, vagy szüksége van pár kiegészítőre, kattintson a Grill Pláza oldalára!    

Címkék: