Profilom 2018. január 20. Szombat - Fábián, Sebestyén

Isteni téli csemege: grillezett töltött alma


A téli vigaszságok után elég a csokoládéból és a karamellből, jöhetnek az egészségesebb rágcsálnivalók. A gyümölcsök ideális alapanyagok a téli desszertekhez, különösen, ha a grillen készülve isteni illatokat és aromákat sikerül előcsalogatni belőlük.

Az alma és a csonthéjasok mindig is remekül kiegészítették egymást, nincs ez másként ennél a receptnél sem, ahol a téli ízek hamisitatlan duója újra remekel. Az igazán gyorsan elkészíthető finomság uszonnára vagy desszert egy főfogás után is megállja a helyért.

Melegítsd elő a grill 190 fokra, és amíg melegszik, jöhet az almák és a töltelék előkészítése.

Egy kisebb edénybe keverj össze 120 g durvára darált diót, 80 g cukrot, egy marák mazsolát, egy kiskanál fahéjat, ugyanennyi őrölt gyömbért, egy fél kiskanál őrölt szegfűszeget és szerecsendiót. Ehhez önts hozzá 60 g olvasztott vajat, és alaposan keverd el.

Az almák tetejét vágd le, majd egy csumázóval vagy éles késsel távolítsd el a magházat. Áztasd narancslébe az almákat, majd töltsd meg a töltelékkel.

Jöhet a sütés, szigorúan tető alatt. Az almák méretétől és attól fügően, hogy mennyire puhán szeretnéd enni őket, süsd a grillen 30-45 percig a nyalánkságokat, majd azonnal, még melegen tálald.

Ha ön is régóta szeretne rátalálni az igényeinek teljes mértékben megfelelő grillsütőre, ami az év bármely napján megbízható, magas teljesítményt nyújt, az egyik legextrémebb téli időjárási viszonyokkal rendelkező országban megtervezett és gyártott Broil King berendezéseiben nem fog csalódni! Készüljön már most a tavaszi grillszezonra: látogasson el a SpaTrend Outdoor Design MaxCity bemutatótermébe, és találja meg az ideális berendezést újévi akciónk keretein belül!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook