Profilom 2017. június 28. Szerda - Levente, Irén

Ízesítsd teafűvel a grillezett húsokat


A sütés technikája mellett a fűszerezés az ételek másik sarkallatos pontja, amihez számtalan íz áll már rendelkezésünkre. Most egy ősi, kínai módszerre hívnánk fel a figyelmed: a teával való grillezésre.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A tevávaló való grillezés az ízesítések egy speciális módszere, amely közelebb áll a füstöléshez, mint a fűszerek szórásához. A módszer egyaránt működik gáz és faszenes grillen is, bár ez utóbbin intenzívebb aromák csalogathatóak elő a tealevelekből.

Mivel a teás grillezést könnyű elsajátítani, mindenki bátran kísérletezhet vele, a legtöbb szálas tea tökéletesen alkalmas a műveletre. Akár használt teafüveket is bevethetsz, ilyenkor csak arra kell figyelni, hogy miután leforráztad teának a füvet, alaposan szárítsd ki, és a füstöléshez már csak a száraz teát használd.

A gyümölcsös és zöld tea enyhe füstje miatt gyengébb húsokhoz, mint a csirke vagy halakhoz, rákokhoz ideális, de a fűszeresebb fekete teát marhához is ajánljuk. Készíthetsz saját teakeveréket is, hogy még egyedibb ízeket alkoss, de a bolti változat (lehetőleg nem aromás) is ugyanolyan jól működik.

A grillezésnél a füstölőfákat kell teára cserélni, tehát faszenes grillnél egyszerűen a parázsló faszénre kell szórni a teát. Gázgrilleknél már egy kicsit bonyolultabb a feladat, ezeknél szükséged lesz füstölődobozra, amibe teheted a tealeveleket. Innen terjed majd tova az illatos füst.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook