Kisütöttük, ki a Séf a Rácson nyertese!

Még a hűvös idő sem törhette le a Séf a Rácson online grillverseny döntőseinek kedvét. Az Otthon Design 2015 keretein belül megrendezett szabadtéri versenyre érkezett 5 versenyző izgalommal és nagy érdeklődéssel várta, ki nyeri meg a majd félmilliós fődíjat.


Még a hűvös idő sem törhette le a Séf a Rácson online grillverseny döntőseinek kedvét. Az Otthon Design 2015 keretein belül megrendezett szabadtéri versenyre érkezett 5 versenyző izgalommal és nagy érdeklődéssel várta, ki nyeri meg a majd félmilliós fődíjat.

A Grillreceptek.hu által szervezett országos online verseny döntőjén a fináléba jutott versenyzők – Lendvai Zoltán, Bartuska Lajos, Sass Erika, Hajós Ágnes, Tarsoly László – két fordulóban mérettettek meg: steak és lazac elkészítése volt a feladat, melynek eredményéről a rangos zsűri hozott ítéletet. Gianni Annoni étteremtulajdonos, Kis Sándor, a Miele séfje, Peter Zeitler, a Broil King német grillbajnoka és Vezse Roland, a SpaTrend és a Grillreceptek.hu ügyvezetője kóstolta és bírálta az elkészített grillfogásokat.

A feladat csupán a húsokban adott kötöttséget: mindenkinek egy-egy steaket és lazacot kellett a grillen elkészítenie. Mivel a feladatra is csak a helyszínen derült fény, így csupán a felkészülésre szánt idő állt a rendelkezésükre ahhoz, hogy kreativitásukat latba vetve, és a rendelkezésre álló alapanyagok tetszőleges felhasználása mellett egyedülálló fogásokat hozzanak létre.

Mangó, ananász, gomba, újhagyma, bazsalikom, rozmaring – csak néhány a hozzávalókból, melyekkel változatossá tehették a grillételeket. Ám, hogy ki, milyen páccal, fűszerezéssel, és sütési technikával látott hozzá a feladathoz, abba nem szóltak bele a zsűritagok. Az ételeket a Broil King gáz grillszettjein, és a különleges formájáról már ismertté vált fatüzelésű Broil King KEG grillen készíthették el a versenyzők.

A kellemes illatok mellett szépen tálalt fogások kerültek a zsűritagok elé, akik árgus szemmel figyelték, hogy a húsok sültek, ugyanakkor kellően szaftosak legyenek, hogy a társított zöldségek és gyümölcsök miként emelik ki az ételek zamatát, és mindenekelőtt mennyire sikerült egyedi fogást elkészíteni.

A nyertes Lendvai Zoltán lett, aki kiegyensúlyozott tudással vette az akadályokat, és mindkét fogásával elnyerte a zsűri tetszését. „Nagyon szerettem volna nyerni, de nem gondoltam volna, hogy ez sikerülni fog. Mind a két tányérom jó lett. Persze láttam benne a hibát, és ha újra elkészíteném, akkor bizonyos dolgokat már másként csinálnék, de összességében elégedett voltam.”

Zoltán nyereménye egy Broil King KEG fatüzelésű grill szett lett, melynek a háromgyermekes édesapa már tudja is a helyét: „A kertben nagyon jó helye lesz, és mivel a gyermekeim imádják, amit főzök, ezért gyakran használjuk majd.”

Címkék: